De computer in een vorige status herstellen als er iets misgaat.

Systeemherstel lijkt op de opdracht 'ongedaan maken' van een tekstverwerker door belangrijke systeemveranderingen op uw computer automatisch te controleren en vast te leggen. Als u een systeeminstelling verandert en vervolgens een probleem ontdekt, kunt u met deze informatie de verandering gemakkelijk ongedaan maken.

Wanneer nieuwe installaties de prestaties van uw computer nadelig beinvloeden, kunt u met Systeemherstel het systeem in een vorige status herstellen. Systeemherstel maakt eenvoudig herkenbare herstelpunten, zowel op dagelijkse basis als wanneer u een nieuw programma installeert of andere ingrijpende wijzigingen aan uw systeem aanbrengt.

Het maken van een herstelpunt gaat als volgt:
1 - Klik op het menu 'Start', selecteer 'Alle Programma's', 'Bureau-accessoires', 'Systeemwerkset' en klik op 'Systeemherstel'.
2 - Klik op 'Een herstelpunt maken' en klik daarna op 'Volgende' (Next).
3 - Typ in het venster 'Beschrijving van herstelpunt', een naam om dit herstelpunt te kunnen herkennen. Om het maken van het herstelpunt te voltooien, klik op 'Maken'.

De computer terugzetten naar een eerdere toestand:
1 - Klik op het menu 'Start', selecteer 'Alle Programma's', 'Bureau-accessoires', 'Systeemwerkset' en klik op 'Systeemherstel'.
2 - Klik op 'Herstel configuratie van computer' naar een punt in het verleden en klik daarna op 'Volgende' (Next).

3 - Selecteer uit de kalender de datum van aanmaak van het herstelpunt en klik op Volgende. Alle herstelpunten die op de geselecteerde datum zijn gemaakt staan op naam gerangschikt in het scherm aan de rechterkant van de kalender.

4 - Klik op 'Volgende' (Next) om te bevestigen en de computer te herstellen naar de geselecteerde datum en tijd.

Opmerkingen

Een andere manier om toegang tot de wizard Systeemherstel te krijgen:
1 - Klik op de knop 'Start' en daarna op 'Help en ondersteuning'
2 - Klik op het onderwerp 'Prestaties en onderhoud'
3 - Klik op de taak 'Systeemherstel gebruiken' om wijzigingen ongedaan te maken. 4 - Klik tenslotte op 'Uitvoeren wizard Systeemherstel'.

Om Systeemherstel aan te passen,klik op de optie 'Instellingen van Systeemherstel' in het Systeemherstelscherm.